ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bolnavii cu diabet vor primi gratuit glucometre, teste şi lanţete

13:32 | 23.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit începând de astăzi, glucometre, teste şi lanţete, comunică MOLDPRES.

Acţiunea este o premieră națională şi a fost lansată astăzi de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Astfel, pacienţii care utilizează în tratament insulina vor primi câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1200 de teste şi 1200 de lanţete. Celor care se tratează cu antidiabetice orale le vor fi distribuite câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 100 de teste şi 100 de lanţete.

Setul de dispozitive medicale va fi expediat prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul bolnavilor. Pentru achiziţionarea dispozitivelor din bugetul de stat au fost alocate circa 25 de milioane de lei.

Conform datelor statistice oferite de MSMPS, în ţară sunt înregistraţi circa 19 000 pacienți insulinodependenți şi 81 000 pacienți insulinoindependenți.

img19003230

img19003230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!