ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind situațiile excepționale pe piața gazelor naturale va fi publicat în Monitorul Oficial

10:55 | 25.04.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Regulamentul privind situațiile excepționale pe piața gazelor naturale va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Documentul stabilește principiile și regulile de bază care reglementează funcțiile participanților la piața gazelor naturale, acțiunile ce trebuie întreprinse, măsurile de prevenție pentru coordonarea activităților pe piața gazelor naturale, precum și acțiunile ce trebuie realizate în cazul întreruperilor în aprovizionarea cu gaze naturale.

Totodată, regulamentul definește situațiile excepționale și stabilește atribuțiile autorităților responsabile și ale întreprinderilor de gaze naturale, în special, ale operatorilor sistemelor de transport.

Republica Moldova nu dispune de surse interne de aprovizionare cu gaze naturale, nu are capacități de stocare a gazelor naturale şi nici capacități pentru aprovizionare cu gaze naturale lichefiate (GNL). Astfel, în prezent țara noastră depinde în cvasi-totalitate de aprovizionarea cu gaze naturale dintr-o singură sursă, adică de importul a 99,9% de gaze naturale din Federația Rusă.

img19003299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!