ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În orașul Râșcani va fi edificat un monument al domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

11:17 | 25.04.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În orașul Râșcani va fi edificat un monument al domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Hotărârea de Guvern care stipulează acest lucru va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Hotărârea a fost aprobată în baza deciziei Consiliului raional Râșcani. Totodată, în aceeași localitate va fi înființat și un monument al lui Gheorghe Rîșcanu.

Ambele monumente vor fi edificate conform unui proiect avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit hotărârii guvernului, cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea monumentelor și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului raional Râșcani, inclusiv din donații, sponsorizări și alte surse.

img19003302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!