ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următoarele zile, dolarul american va depăși pragul de 18 lei

16:10 | 23.05.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. În următoarele zile, dolarul american va depăși pragul de 18 lei. Acesta se va scumpi cu cinci bani și va avea un preț oficial de 18 lei și 03 bani, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), transmite MOLDPRES. 

Pe de altă parte, la sfârșitul acestei săptămâni euro se va ieftini cu un ban și va costa 20 de lei și 07 bani. Mai ieftină cu un ban va fi și rubla rusească. Pentru aceasta a fost stabilită o cotație oficială de 27 de bani. 

Leul românesc va rămâne la nivelul de 4 lei și 21 de bani, la fel ca și hrivna ucraineană, care va costa în continuare 68 de bani.

Potrivit datelor BNM, în luna aprilie curent, oferta netă de valută de la persoanele fizice a depășit cu 24,4 la sută cererea netă de valută parvenită din partea agenților economici. Gradul de acoperire a cererii nete de valută prin oferta netă de valută a fost de 124,4%. Totodată, în luna aprilie, leul moldovenesc s-a depreciat, în valori medii, cu 2,9 la sută în raport cu dolarul. 

img19003954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!