ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa o sută de judocani au concurat la Costești

11:45 | 11.06.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Aproximativ o sută de sportivi au participat la turneul de judo, rezervat juniorilor, care s-a desfășurat la Costești (Ialoveni), declarată anul curent capitala tineretului, relatează MOLDPRES.

Câștigători ai concursului au devenit Andrei Tudorică (46 kg), Ilie Bulat (55 kg), Maxim Bulat (60 kg), Ion Zavtoni (plus 90 kg), toți de la Liceul Internat Republican cu Profi Sportiv, Nicolae Mudreac (Noua Suliță, Ucraina), Dan Bunduchi (66 kg), Artiom Grebenenco (73 kg), ambii de la Tighina, Daniel Zaharia (81 kg, Comrat), Pavel Ivanov (90 kg, Hâncești).

”Am acceptat să participăm urmărind un singur scop – să acumulăm experiență competițională. Am devenit premianți în patru categorii de greutate și cred că am atins obiectivul trasat”, a declarat pentru agenție antrenorul echipei din Noua Suliță, Iurie Pascar, fost component al selecționatei Moldovei în urmă cu aproximativ 20 de ani.

”A fost un turneu bun, necesar, util. Desigur, pe parcursul desfășurării nu totul a fost ideal. A fost semnalate și mici neajunsuri, dar scopul principal urmărit l-am realizat”, a subliniat antrenorul clubului VOV Slav Judo, Vasile Balica, unul dintre animatorii principali ai acestui turneu.

”Judoul moldovenesc va obține pe viitor rezultate și mai bune dacă își va extinde aria desfășurării turneelor și în localitățile de la țară unde este practicat. Exemplul Costeștilor este mobilizator în acest context. Valoarea concursului a fost de calitate, iar câteva meciuri au fost cu adevărat spectaculoase, foarte interesante”, a opinat secretarul turneului, Mihail Ciudin, antrenor al lotului național.

”Am rămas satisfăcut de condițiile în care s-a desfășurat concursul. Mulțumesc organizatorilor”, a spus antrenorul Ilie Buiuc din Hâncești.

img19004471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!