ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit în şedinţă

11:32 | 11.06.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit marţi, 11 iunie, în şedinţă. De la întrunire au lipsit Procurorul General, Eduard Harunjen, și Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, comunică MOLDPRES.

La finele şedinţei, şeful statului, Igor Dodon, a menţionat că au fost discutate mai multe subiecte, printre care frauda bancară.

El a specificat că Consiliul va solicita Procuraturii Generale și Băncii Naţionale să prezente în regim de urgență raportul Kroll 2 şi a spus că va solicita comunității internaționale să se implice în investigarea fraudei bancare.

Igor Dodon a menţionat că deţine informaţii precum că s-ar încerca “distrugerea probelor”.

„Sunt două instituții de stat care online urmăresc informația despre transferuri bancare mai mari de 500 mii de lei. Solicităm BNM și Serviciului Spălării Banilor să informeze zilnic Consiliul Suprem de Securitate despre fluxul de bani. Solicităm informații despre toate transferurile, începând de la 1 ianuarie 2019. Atenționăm angajații organelor de investigație și anchetă despre răspunderea după dispariția probelor pe marginea fraudei bancare”, a spus Dodon.

img19004472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!