ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat un milion de lei pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente

17:27 | 11.06.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat astăzi ședința Comisei pentru Situații Excepționale, la care s-a decis alocarea unui milion de lei pentru compensarea pagubelor provocate de ploile abundente din ultima perioadă în raioanele Fălești, Drochia și Strășeni, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Astfel, pentru raionul Fălești au fost repartizate 587 mii de lei, pentru raionul Drochia – 282 mii de lei, iar pentru raionul Strășeni – 240 mii de lei.

„Oamenii nu trebuie să sufere din cauza show-urilor de pe scena politică. În timp ce unii se joacă de-a guvernul, noi trebuie să ne facem datoria. Având în vedere că în ultima perioadă în mai multe raioane au fost înregistrate ploi abundente, au fost afectate terenurile și culturile agricole, gospodăriile oamenilor, drumurile din localități, în adresa guvernului au venit mai multe demersuri din partea cetățenilor, președinților de raioane și primarilor. Și trebuie să intervenim”, a menționat Pavel Filip.

În cadrul ședinței, au fost prezentate informații despre starea culturilor agricole, digurilor, drumurilor, dar și privind deconectările de energie electrică din localitățile afectate. Premierul a mulțumit celor 300 de militari, salvatori, pompieri și carabinieri implicați la întărirea digului de la Ștefan-Vodă.

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Comisiei pentru Situații Excepționale să urgenteze evaluarea pagubelor provocate de ploi în toate raioanele țării, pentru a acorda oamenilor ajutorul necesar.

În ședința precedentă a Comisiei, au fost alocate trei milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente în raioanele Ungheni, Orhei și Ocnița.

img19004493

img19004493

img19004493

img19004493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!