ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o ședință cu președinții de raioane

19:06 | 11.06.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Situația actuală privind evoluțiile politice din țară a fost discutată marți, 11 iunie, la guvern de către premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe cu participarea președinților de raioane, dar și a cabinetului de miniștri. Șeful executivului a accentuat că în această perioadă cel mai important este ca oamenilor să le fie acordat tot sprijinul necesar din partea instituțiilor statului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului

„Instituțiile lucrează în regim normal și chemarea mea către dvs. este să asigurați această muncă în folosul cetățeanului, pentru că dincolo de aceste show-uri politice care se întâmplă în țara noastră, în spatele nostru stau oamenii și asta este cel mai important. Ei nu trebuie să sufere și nu trebuie să simtă luptele și polemicile politice”, a declarat premierul.

Șeful cabinetului de miniștri a dat asigurări că autoritățile publice locale nu vor avea greutăți financiare în acordarea salariilor pentru bugetari. „Banii o să-i primiți, o să-i transferăm la timp, salariile o să fie date la timp și proiectele pornite - tot la timp vor fi executate”, a spus Pavel Filip.

În acest context, președinții de raioane i-au mulțumit premierului pentru proiectele sociale pornite de Guvernul Filip, precum sunt „Prima Casă” sau „Drumuri Bune” și au solicitat continuarea acestora. Aceștia au utilizat formatul întrevederii inclusiv pentru a sesiza guvernul în legătură cu dificultățile întâmpinate la realizarea unor proiecte de infrastructură privind aprovizionarea cu apă în raioanele Cahul și Ungheni.

Un alt subiect abordat la ședință a vizat consecințele înregistrate în raioanele țării ca urmare a calamităților naturale și cum acestea pot fi depășite. Astfel, au fost menționate terenuri și drumuri afectate de ploile puternice în raioanele Hâncești, dar și Telenești. În context, Pavel Filip a îndemnat autoritățile locale să vină cu solicitări către Comisia pentru Situații Excepționale pentru evaluarea pierderilor. „Cu cât mai repede o să dați toate aceste procese pentru evaluare, cu atât mai repede noi o să luăm măsurile necesare și o să vă ajutăm”, a conchis premierul.

img19004499

img19004499

img19004499

img19004499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!