ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Nelly Cozaru va avea loc la Teatrul Poetic ”A. Mateevici”

17:05 | 12.06.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. La Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” din Chișinău va avea loc vineri, 14 iunie, la ora 18.00, premiera spectacolului ”Jurnalul Annei Frank” de Nelly Cozaru, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Jurnalul Annei Frank” este de fapt caietul în care o fată de 13, apoi 14 şi 15 ani îşi povesteşte întâmplările zilnice, petrecute într-o anexă, în care se refugiase împreună cu familia sa și cu o altă familie de evrei – Van Daan, atunci când Amsterdamul fusese ocupat de naziști. În momentul scrierii, Jurnalul era de fapt radiografia zilnică a unei vieţi. Refugiul Annei în acele condiții devine Jurnalul. Este povestea unei drame colective, o poveste cu impact universal, un uragan de violenţă, antisemitism în condiţiile invaziei naziste din anii 1939-1945. Anna Frank a devenit un simbol, o voce a omenirii însetate de pace. În rolul titular: Elena Frunze-Hatman.

În aceeași zi, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Cântec de leagăn” de Dumitru Matcovschi în regia lui Alexandru Cozub, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Cină în stil francez” de Marc Camoletti în regia lui B. Mihnea (Moscova) și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”Cutia neagră” după un scenariu de Philippe Bologna și Paolo Costella în regia Danielei Burlaca.

Sâmbătă, 15 iunie, la 11.00, Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” readuce în scenă spectacolul ”Șiragul trucurilor” de Josef  Racek, Teatrul municipal ”Guguță” – spectacolul ”Cusut cu ață albă” 5+, scenariul și regia – Radu Ghilaș, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian în regia lui Alexandru Cozub, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Pasiunea Magdalenei” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț,  la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Floare albastră” după versurile şi corespondenţa lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle și Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” – spectacolul ”Totul pe masă”, inspirat din textele lui Charles Bukowski, o monodramă, care pune la încercare posibilitățile și talentul actorului Vasil Duev (Bulgaria), regie și adaptare – Ana Bateva.

Duminică, 16 iunie, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov”  va avea loc spectacolul ”Muzicanții din Bremen” după povestea Fraților Grimm în regia lui Ghenadii Boiarkin, iar la 18.00 – spectacolul ”Rugăciune in memoriam” de Grigore Gorin în regia lui Veaceslav Madan.

În aceeași zi, la 11.00, la Teatrul ”Guguță” va fi jucat spectacolul ”Fapta bună mult adună” după Ion Creangă în regia Gabrielei Lungu, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” – spectacolul  ”Elefănțelul curios” de Rudyard Kipling, regia - Niko Preskură,  la 12.00, la Teatrul ”Ginta Latină” – spectacolul ”Notenkraker sau al cincilea anotimp” de  Mihai Țărnă,  la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Carnavalul” după I. L. Caragiale, versiune scenică – Visarion Alexa  și la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Striptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten în regia lui Boris Focșa.

img19004522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!