ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA va trimite 1.000 de militari în Polonia

08:19 | 13.06.2019 Categorie: Externe

Washington, 13 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele american Donald Trump i-a promis omologului său polonez Andrzej Duda, miercuri, că va trimite 1.000 de militari americani în Polonia, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Liderul de la Casa Albă şi-a anunţat decizia în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, la scurt timp după cei doi lideri au semnat o declaraţie comună în domeniul Apărării.

Preşedintele polonez a declarat că prezenţa trupelor americane în Polonia sunt necesare din cauza agresiunilor din trecut ale Rusiei.

"Rusia demonstrează din nou că are o atitudine neprietenoasă. Rusia a căutat mereu să ne ia teritoriul", a declarat Duda.

Donald Trump a informat că analizează posibilitatea de a transfera militari americani din Germania în Polonia.

Oficiali citaţi de cotidianul Financial Times afirmau recent că Varşovia şi Washingtonul se apropie de ajungerea la un acord privind intensificarea prezenţei militare americane în Polonia. Alarmaţi de incisivitatea Rusiei, oficialii polonezi au lansat anul trecut un efort concertat pentru a convinge Statele Unite să instituie o prezenţă militară permanentă în Polonia. Andrzej Duda a sugerat ca baza militară să se numească "Fort Trump", iar Polonia a oferit o finanţare de două miliarde de dolari.

 

img19004528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!