ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Livrarea gazului prin conducta Ungheni-Chișinău va fi lansată în luna februarie 2020

09:38 | 19.06.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Livrarea gazului prin conducta Ungheni – Chișinău va fi lansată în februarie – martie 2020. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, transmite MOLDPRES.

Brânzan a afirmat marți, 18 iunie, la o emisiune televizată, că până la sfârșitul anului curent construcția noii conducte va fi gata în proporție de circa 90 la sută.

„Finanțarea a fost deblocată, proiectul este în desfășurare, sunt anumite piedici de origine birocratică care pot fi rezolvate. Problema este că trebuie să găsim soluții pentru această iarnă, întrucât contractul pe care îl avem cu Gazprom expiră în luna decembrie curent. În acest sens, nu cred că există motive de îngrijorare, noi lucrăm, căutam soluții și acestea vor fi găsite”, a dat asigurări Brânzan.

Gazoductul Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Acesta va avea o lungime de 120 km și o capacitate de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova. Construcția conductei a fost lansată la începutul anului curent.

img19004705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!