ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zona pietonală a unui cartier din centrul istoric al Chișinăului va fi reabilitată

15:26 | 24.06.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Zona pietonală a unui cartier din centrul istoric al Chișinăului va fi reabilitată. Lucrările au început luni, 24 iunie și vor costa municipalitatea 3 mln de lei, informează MOLDPRES.

Proiectul vizează cartierul cuprins între străzile Alexei Șciusev, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu și Sfatul Țării.

Șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, Octavian Lungu a declarat astăzi la ședința săptămânală a serviciilor primăriei că lucrările de reabilitare vor dura trei luni. În acest timp, vor fi amenajați peste 2800 metri pătrați de trotuar cu pavaj cu suprafața de granit și vor fi înlocuite bordurile. Totodată, muncitorii vor amenaja parcări publice, iar la trecerile de pietoni vor apărea rampe pentru persoane cu mobilitate redusă. În cadrul proiectului, va fi modernizat și iluminatul public. Astfel, vor fi reabilitate mai multe console și corpuri de iluminat stradal, iar pe tot perimetrul cartierului vor fi montate 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale și 64 corpuri de iluminat decorativ al Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală.

„Astăzi am început lucrările la reabilitarea zonei pietonale a unui cartier din centrul istoric al orașului. În trei luni, trotuarele din jurul Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, pe perimetrul străzilor M. Kogălniceanu-M. Cebotari-A. Șciusev-Sfatul Țării vor fi pavate, vom amenaja parcări, vom ilumina zona și vom instala și luminat decorativ pe fațadele clădirilor istorice”, a declarat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Responsabilii au ales modernizarea cartierului menționat întrucât în perimetrul acestuia sunt mai multe monumente istorice. 

img19004856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!