ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boris Johnson: Marea Britanie va ieşi din UE în octombrie, cu sau fără un acord

07:53 | 25.06.2019 Categorie: Externe

Londra, 25 iun. /MOLDPRES/. Boris Johnson, candidatul favorit pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii, a declarat luni că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un Acord, relatează BBC, preluat de Mediafax și MOLDPRES.

„Dorinţa mea este să ieşim din Uniunea Europeană de Haloween, în data de 31 octombrie”, a declarat Johnson.

„Modalitatea prin care ne putem face prietenii şi partenerii să înţeleagă cât de serioşi suntem este să abandonăm înfrângerea şi negativismul şi să ne pregătim serios şi cu încredere pentru orice scenariu”, a adăugat Boris Johnson.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii. Câştigătorul va fi anunţat după data de 22 iulie.

Încă de la începutul campaniei, Johnson a promis o abordare mai strictă în negocierile cu Bruxellesul, insistând că posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără o înţelegere trebuie luată în considerare.

Cursa pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii este dominată de problema ieşirii din Uniunea Europeană, toţi candidaţii promiţând să îndeplinească procesul după ce prim-ministrul Theresa May a eşuat.

img19004872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!