ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” a participat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

13:38 | 25.06.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” a participat, pentru al treilea an consecutiv, la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu (FITS), România, aflat în 2019 la cea de-a XXVI-a ediție, care s-a desfășurat în perioada 14-23 iunie sub genericul ”Arta de a dărui”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Alexandru Grecu, a menționat că acesta este cel mai complex festival anual din România, iar la nivel internaţional – cel mai mare festival de arte ale spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune şi calitatea evenimentelor. La ultimele două ediții, „Satiricus” a participat cu câte două spectacole, prezentate în deschiderea Festivalului.

În acest an, FITS a găzduit 3300 de invitați din 73 de țări. Programul ediției actuale a cuprins circa 540 de evenimente cultural-artistice, prezentate în 75 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi săli de spectacol, întrunind peste 70 mii de vizitatori pe zi.

La actuala ediție a FITS, Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” a participat cu două spectacole – „100 de minute de libertate” /100 Minutes of Freedom – text şi regie: Bogdan Sărătean, cunoscut om de teatru din România, și ”Hamlet” de William Shakespeare, spectacol montat de regizorul Alexandru Grecu.

Spectacolul „100 de minute de libertate” / 100 Minutes of Freedom reprezintă primul proiect de colaborare teatrală între România și Republica Moldova – coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău. Acest spectacol, singura coproducție teatrală realizată în cinstea Centenarului, aduce împreună artiști de pe ambele maluri ale Prutului, cu ajutorul instituțiilor importante din România și Republica Moldova.

Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” a fost fondat în 1990 de Alexandru Grecu. Potrivit fondatorului instituției, este un teatru de factură modernă: profesează un text incitant, sintetizat organic cu dansul, cântecul, expresia corporală. În 28 ani de activitate, Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” a realizat peste 60 de spectacole și a participat la numeroase festivalul internaționale, obținând mai multe trofee.

img19004888

img19004888

img19004888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!