ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul patentei de întreprinzător va fi prelungit până în anul 2022

13:14 | 19.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul a fost prelungit până la 31 decembrie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat vineri, 19 iulie, de parlament, în prima lectură, cu votul unanim al deputaților prezenți la ședință, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, patenta de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri (gherete), pavilioane și din autovehicule va fi extins până la 31 decembrie 2022.

Noile modificări se referă și la comerțul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile autohtone, cu condiția respectării cerințelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea și comercializarea lor.

Documentul urmează a fi adoptat și în lectura a doua de parlament și va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Termenul patentei de întreprinzător a fost prelungit anterior de mai multe ori.

Conform datelor statistice, în prezent sunt valabile peste nouă mii de patente de întreprinzător în comerțul cu amănuntul.

img19005634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!