ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova

14:52 | 19.07.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova a avut vineri, 19 iulie, o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Joyce, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul a exprimat înalta apreciere pentru eforturile și sprijinul acordat Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, de-a lungul anilor de către Guvernul Britanic, prin  realizarea proiectelor durabile orientate spre beneficiul populației de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Interlocutorii au discutat despre rezultatele recentei reuniuni cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor (așa-numitul format „3+2”) din cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană (formatul de negocieri ,,5+2”). A fost reconfirmată deschiderea Chișinăului întru realizarea angajamentelor ce figurează în pachetul „Berlin plus” și menținerea unui dialog constructiv pentru crearea premiselor de a convoca o nouă reuniune oficială a formatului de negocieri „5+2”.

S-a menționat că în anul 2020 o atenție deosebită va fi focusată spre realizarea unui șir de activități în măsură să avanseze reglementarea definitivă a diferendului transnistrean.

Viceprim-ministrul i-a mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția valoroasă pe care a adus-o în dezvoltarea relațiilor moldo-britanice, în special în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și realizarea proiectelor socio-umanitare, urându-i succese remarcabile în viitoarea carieră profesională.

img19005639

img19005639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!