ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a instituit moratoriu asupra privatizărilor

16:05 | 19.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a instituit vineri, 19 iulie, moratoriu asupra procedurilor în derulare referitoare la privatizarea, concesionarea, încheierea parteneriatelor publice-private cu privire la bunurile publice, transmite MOLDPRES.

Hotărârea a fost aprobată cu votul majorității deputaților prezenți la ședință. Moratoriul va fi valabil până la prezentarea și aprobarea de către parlament a concluziilor Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor publice începând cu anul 2013.

Potrivit deputaților Vlad Bătrîncea și Vladimir Țurcan, care sunt autorii proiectului, unele procese de privatizare și parteneriate publice-private au fost inițiate de fosta guvernare în regim de urgență, într-un mod suspect, la finalul mandatului. „Pentru a bloca acele procese suspecte, este justificată suspendarea excepțională a tuturor proceselor respective până la finalizarea activității Comisiei de anchetă, astfel încât să nu se ajungă la finalizarea unor proceduri ce vor crea obstacole juridice pentru restituirea bunurilor publice în proprietatea Republicii Moldova”, susțin autorii proiectului.

Hotărârea parlamentului va intra în vigoare la data publicării.

Anterior, parlamentul a constituit o comisie de anchetă care va analiza modul de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013 și până în prezent. Totodată, premierul Maia Sandu a solicitat Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. 

img19005643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!