ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Congresul PDM a fost amânat pentru 7 septembrie

14:19 | 20.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Congresul extraordinar al Partidului Democrat din Moldova a fost amânat pentru data de 7 septembrie. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 20 iulie, la Consiliul politic naţional al formaţiunii, transmite MOLDPRES.

În urma conferințelor desfăşurate de organizațiile teritoriale ale PDM, s-a ajuns la concluzia că "Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp".

Totodată, s-a discutat despre necesitatea de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel încât cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. “PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat președintele în exercițiu al formațiunii, Pavel Filip.

Membrii Consiliului au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. Inițial congresul a fost convocat pentru data de 27 iulie.

O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ține de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit și despre consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.

Partidul Democrat din Moldova a anunţat pe 14 iunie curent că se retrage de la guvernare, unde s-a aflat din 2016. Decizia a venit după crearea coaliţiei de guvernare dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Blocul ACUM, format din Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.

img19005669

img19005669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!