ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a declarat persona non grata un diplomat rus

07:45 | 14.08.2019 Categorie: Externe

Kiev, 14 aug. /MOLDPRES/. Ucraina a declarat un diplomat din cadrul Consulatului General al Rusiei din Lviv persona non grata, a anunţat marţi serviciul de informaţii ucrainean SBU, potrivit site-ului agenţiei TASS, citat de Mediafax și MOLDPRES.

”Ministerul ucrainean de Externe l-a declarat pe diplomat persona non grata pentru activităţi incompatibile cu statutul unui oficial consular. Acesta a părăsit deja Ucraina”, a transmis SBU.

Potrivit serviciului special ucrainean, diplomatul ar fi recrutat un militar în rezervă pentru a strânge informaţii despre personalităţi politice şi publice, unităţi militare ucrainene, agenţii speciale şi de asigurare a ordinii publice şi instructori militari străini din regiunea de vest a ţării.

Ambasada Rusiei în Ucraina a refuzat să comenteze comunicatul SBU, precizând că acesta nu este un eveniment recent.

”Este o chestiune veche. Ne vom abţine de la comentarii”, a declarat pentru TASS un oficial din cadrul ambasadei.

Ca răspuns la expulzarea diplomatului rus de către Kiev, Moscova a declarat un angajat al Consulatului General al Ucrainei din Sankt Petersburg persona non grata, a declarat pentru TASS Ministerul rus de Externe.

img19006319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!