ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a validat mandatele a doi deputați PSRM

12:48 | 12.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul va avea doi noi deputați. Aceștia sunt Alla Darovannaia și Anatolie Labuneț, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Mandatele de deputat au fost validate joi, 12 septembrie, de Curtea Constituțională, relatează MOLDPRES.

Mandatele au rămas vacante după ce Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc au renunțat la fotoliile de deputat din cauza incompatibilității de funcții.

În aceste condiții, acum două zile, Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța celor două mandate de deputat și i-a înaintat Curții Constituționale propunerea de a-i declara în calitate de deputați pe Alla Darovannaia și pe Anatolie Labuneț, candidați supleanți pe lista PSRM. Curtea Constituțională nu a stabilit circumstanțe de natură să împiedice validarea acestor mandate. 

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

img19007160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!