ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea munițiilor de la Cobasna ar putea fi evaluată de experți independenți internaționali

16:00 | 19.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. OSCE este pregătită să ofere experți independenți internaționali pentru a evalua starea munițiilor depozitate la Cobasna. Declarația a fost făcută joi, 19 septembrie, la Chișinău, de către Secretarul General al OSCE Thomas Greminger, la finalul vizitei sale în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

„Apreciez reluarea dialogului între Republica Moldova și Federația Rusă privind evacuarea munițiilor de la Cobasna. OSCE este gata să-și îndeplinească mandatul de a asigura transparența acestui proces și de a coordona asistența financiară și tehnică oferită în acest sens. Suntem pregătiți să aducem evaluatori independenți internaționali pentru a evalua starea munițiilor depozitate la Cobasna, dacă acest lucru va fi necesar”, a afirmat Secretarul General al OSCE.

Oficialul a mai comunicat că apreciază reformele ambițioase ale Guvernului de la Chișinău de combatere a corupției și de îmbunătățire a independenței sistemului judiciar. Thomas Greminger a salutat voința politică a noului Guvern de a avansa în procesul de reglementare transnistreană și a apreciat pașii pe care Republica Moldova îi întreprinde pentru a îndeplini angajamentele sale în calitate de stat membru al OSCE.

Thomas Greminger a conchis că OSCE va continua să ofere sprijin părților pentru obținerea reglementării finale a diferendului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

Secretarul General al OSCE Thomas Greminger a efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 17 - 19 septembrie pentru discuții cu oficiali de rang înalt de la Chișinău și conducerea politică de la Tiraspol.

img19007394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!