ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul viceprimar Nistor Grozavu este cercetat penal

14:21 | 20.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Fostul viceprimar Nistor Grozavu și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a primăriei capitalei au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de vineri, 20 septembrie fiind bănuiţi de escrocherie, falsificarea probelor, precum  și  exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în dimineața zilei de astăzi sub conducerea procuraturii Chişinău, au fost documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum și  exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău, printre care și un fost viceprimar.

În urma măsurilor desfășurate, fostul viceprimar dar şi un angajat de la primărie au fost reținute. În urma audierii a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire a localității și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

img19007425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!