ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național din Târgu Mureș va juca pe scena Naționalului chișinăuian

15:00 | 20.09.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Un spectacol al Teatrului  Național din Târgu Mureș, intitulat ”Navigatorul” de Conor McPherson în regia lui Cristian Juncu, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, la ora 18.00, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.  

Spectacol jucat în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a V-a este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Potrivit organizatorilor, acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură pe perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl bântuie. Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă. Regizorul Cristian Juncu a lucrat la montarea acestui spectacol împreună cu scenograful Cosmin Ardeleanu, cel cu care a realizat la Compania ”Liviu Rebreanu” și spectacolele ”Școala Nevestelor” și ”Dinte pentru dinte”, care se joacă cu succes şi astăzi.

În roluri: James Sharky Harkin - Theo Marton, Richard Harkin - Nicu Mihoc, Ivan Curry - Dan Rădulescu, Nicky Giblin - Costin Gavază, Mr. Lockhart - Richard Balint și Maria - Ale Ţifrea.

În aceeași zi, la ora 15.00, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, pe strada pietonală  Eugen Doga va avea loc un recital al trupei ”Oamenii dimineții” din Târgu Mureș. Trupa „Oamenii dimineții” s-a format în 2018 în Târgu Mureș, Transilvania, România. Grupul abordează mai multe genuri muzicale: jazz, rock, funk, blues, hip-hop și muzică tradițională românească. ”Oamenii Dimineții” este un proiect muzical care i-a adus împreună pe Sebastian Tătar – chitară/backing vocal, actorul Luchian Pantea – voce/kazoo, Sorin Fărcaș – chitară bass, Zsolt Asztalos – tobe și percuție, Ciprian Suciu - saxofon. 

Tot sâmbătă, la 11.00, Teatrul municipal ”Guguță”  își așteaptă publicul la spectacolul ”Lebedele sălbatice”  de Hans Christian Andersen, Teatrul  Republican ”Guguță” – la spectacolul ”Jocuri magice” de Titus Jucov, la 16.00, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” – la un concert de J. S. Bach, și la 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – la spectacolul ”Salcâmul alb”, operetă de I. Dunaevski.

Duminică, la 11.00, la Teatrul municipal ”Guguță” va fi jucat spectacolul  ”Hârzobul+” de Laurențiu Budău și la Teatrul Republican  de Păpuși ”Licurici” – spectacolul ”Fata babei și fata moșneagului” de Ion Creangă.

Tot duminică, la 17.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”  va avea loc spectacolul  ”Miroase a pradă” de Michele Lowe, regia Alexandru Boureanu, cu trupa de actori de la Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova, iar la  19.00 –  spectacolul ”D’ale carnavalului”  de I. L. Caragiale, jucat de trupa  Teatrului Național din Târgu Mureș.

În aceeași zi, la 16.00,  la Teatrul Verde, cântărețul Ion Suruceanu va prezenta un concert aniversar, la 70 de ani de la naștere, alături de  prietenii săi Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco, Anatol Mârzenco, Ana Odobescu, Yan Raiburg, Gheorghe Țopa, trupa ”Do-re-Dos”, Ionel  Istrati ș.a.

img19007427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!