ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară Forumul economic moldo-rus

15:30 | 20.09.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. La Chișinău a început vineri, 20 septembrie, cea de-a doua ediție a Forumului economic moldo-rus, care întrunește circa o mie de participanți, transmite MOLDPRES.

La Forum sunt prezenți înalți reprezentanți ai structurilor de stat și ai mediului de afaceri din Republica Moldova și din Federația Rusă.

Șeful statului, Igor Dodon a declarat la eveniment că deciziile aprobate în ultimele luni, vor permite avansarea relațiilor moldo-ruse la un nou nivel. Președintele și-a exprimat speranța că în cadrul Forumului, agenții economici din R. Moldova și cei din Federația Rusă vor stabili parteneriate și vor fi lansate noi proiecte concrete.

La eveniment a fost prezent și vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. Oficialul a remarcat faptul că la cea de-a doua ediție a forumului economic moldo-rus, numărul participanților practic s-a dublat. Totodată, Kozak a precizat că la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică, care a  avut loc zilele trecute la Chișinău, au fost aprobate decizii concrete, lucru care va permite intensificarea colaborării între agenții economici din R. Moldova și cei din Rusia.

Forumul economic a fost precedat de cea de-a XV-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică, organizată la Chișinău în perioada 18-19 septembrie și la care au participat înalți funcționari ai ministerelor, departamentelor și ai altor organe executive din Republica Moldova și Federația Rusă.

img19007429

img19007429

img19007429

img19007429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!