ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va găzdui reuniunea speakerilor din țările NB8

12:10 | 09.10.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut miercuri, 9 octombrie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a legislativului.

Discuțiile au vizat stadiul actual și perspectivele cooperării moldo-lituaniene, inclusiv oportunitățile de intensificare în continuare a colaborării interparlamentare, comercial-economice și a contactelor interumane.

Zinaida Greceanîi și-a exprimat recunoștința pentru susținerea multidimensională oferită Republicii Moldova de către Republica Lituania. A fost remarcată activitatea productivă a misiunii diplomatice lituaniene prin care își aduce aportul important la consolidarea bunelor relații dintre țările și popoarele noastre.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, detalii privind desfășurarea, în luna decembrie, a reuniunii speakerilor din țările NB8, care, în anul curent, au ales să organizeze acest eveniment în Republica Moldova.

Zinaida Greceanîi a subliniat că este o mare onoare și responsabilitate pentru țara noastră să găzduiască o întrunire atât de importantă.

Totodată, președintele Parlamentului și-a exprimat convingerea că reuniunea speakerilor NB8 va deveni o platformă reușită de promovare a Republicii Moldova pe plan extern, de demonstrare a potențialului economic și de atragere a investițiilor.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate. În acest an, Republica Moldova pentru prima oară a fost aleasă ca țară gazdă a forumului președinților de Parlament NB8.

 

img19008028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!