ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Mihail Bulgakov va fi jucat la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

15:14 | 09.10.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va fi jucat vineri, 11 octombrie, la ora 18.00, spectacolul ”Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „Casa Zoikăi” este o comedie virtuoasă și mistică. Personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20 din sec. XX), montarea lui Vitalie Drucec ne arată că aceasta este actuală și astăzi.

Zoia Denisovna, o femeie de afaceri, organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Zoia beneficiază de înaltul patronaj al atotputernicului Boris Semenovici Gus. Niște interlopi chinezi fac trafic de cocaină în subsolul spălătoriei și i se strecoară Zoiei sub piele. La apogeu, unul din chinezi atacă, ucide și jefuiește nemilos și dispare. Împrejur roiesc amenințător reprezentanți obscuri ai forțelor “de ordine”. „Iadul e gol, iar toți diavolii sunt aici...”. Oricum, Casa Zoikăi rezistă...

În aceeași zi, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert vocal-simfonic, susținut de soliștii Andrei Iurcu (trompetă), Ștefan Luță (vioară), Jana Gherbovei (mezzo-soprano), care vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică a instituției, dirijată de Mihail Agafița și Capela Corală  Academică ”Doina”, director artistic și prim-dirijor – Ilona Stepan. În program: M. Stârcea – Tabloul vocal-simfonic „Ultimul lăutar” pentru cor, soliști și orchestră pe versuri de Valeriu Matei (premieră), J. Haydn – Concert pentru trompetă și orchestră și E. Lalo – Simfonia Spaniolă pentru vioară și orchestră.

Tot vineri, la ora 18.00, Teatrul Poetic ”Alexei Mateevici” își așteaptă publicul la spectacolul ”Jurnalul Annei Frank” de Nelly Cozaru, iar la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul ”COCO Chanel-Oglinzi”, realizat după cartea lui Edmonde Charles-Roux, în regia Danielei Burlaca.

Sâmbătă, 12 octombrie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși va fi jucat spectacolul ”Șiragul trucurilor” de Josef Racek, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Panică la Grand Hotel” după Ray Cooney, în regia lui Sandu Vasilache,  la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” - spectacolul ”A venit un bărbat la o femeie” de S. Zlotnikov, în regia lui Iosif Șaț, și la ora 18.30, la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” – spectacolul ”Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Grecu.

Duminică, 13 octombrie, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Madama Butterfly”, operă în trei acte de Giacomo Puccini, bazată pe nuvela lui John Luther Long, prelucrată de David Belasco, la 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”O noapte cu Don Juan”, versiune scenică de Dumitru Koev, după Max Frish și Eric-Emmanuel Schmitt, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub, la 18.30, la Teatrul  Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Hoțul” de Dario FO și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Mâncare pentru Monștri”, inspirat de Paolo Genovese, în regia Danielei Burlaca.

img19008042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!