ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primele 50 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la ANSP

10:09 | 08.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Primul lot de 50.000 de doze de vaccin antigripal ”Vaxigrip Tetra” a fost recepționat la Depozitul Național de vaccinuri al Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Lotul a fost procurat din sursele Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, relatează MOLDPRES.

Olesea Croitor, şeful Serviciului informare și comunicare al ANSP, a menţionat pentru Agenţie că vaccinul a fost stocat și va fi transportat cu ajutorul auto-refrigeratoarelor către centrele medicilor de familie teritoriale, care vor distribui acest vaccin conform planurilor existente în fiecare teritoriu.

Astăzi, 8 noiembrie vaccinul va fi livrat instituțiilor medicale din Chișinău și teritoriilor aferente. În următoarele zile, vaccinul antigripal va fi transportat în toate unitățile administrativ-teritoriale.

Conform sursei citate, acest lot va fi utilizat preponderent pentru vaccinarea femeilor gravide şi a copiilor. Celelalte categorii de risc vor fi acoperite din următoarele 150 de mii de doze care vor fi livrate în decursul lunii curente.

Vaccinul patruvalent ”Vaxigrip Tetra” împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B și în nici un caz de alte infecții respiratorii virale acute. Măsurile de igienă personală printre care spălatul pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui mod de viață sănătos şi alimentația bazată pe legume și fructe, sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecții virale acute ale căilor respiratorii și în special prin gripă.

img19008997

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!