ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful statului a avut întrevederi cu deputaţii din fracţiunile blocului ACUM

12:10 | 08.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat vineri, 8 noiembrie, într-un briefing că a avut întrevederi cu deputaţii din fracţiunile blocului ACUM la care a fost discutată situaţia politică din ţară, comunică MOLDPRES.

Şeful statului a specificat că atât deputaţii din blocul ACUM, cât şi cei din PSRM, îşi doresc găsirea unei soluţii pentru depăşirea disensiunilor apărute pe marginea reformei justiţiei. El a menţionat că socialiştii sunt nedumeriţi de acţiunile premierului Maia Sandu, din data de 6 noiembrie, pe care le califică drept încălcare a acordului politic şi cer retragerea proiectului prin care au fost modificate regulile de numire a procurorului general. În caz contrar, ei vor depune astăzi în parlament o moţiune împotriva cabinetului de miniştri.

“Există cel puţin trei scenarii de depăşire a situaţiei create. Eu le-am propus celor din ACUM să retragă proiectul asupra căruia executivul şi-a asumat răspunderea şi să îl expedieze spre examinare şi avizare Comisiei de la Veneţia”, a remarcat Dodon.

El i-a îndemnat pe deputaţi la calm şi a comunicat că PSRM nu a discutat eventuale coaliţii cu nicio fracţiune din legislativ, în afară de blocul ACUM. Dodon a precizat că nu îşi doreşte alegeri anticipate, iar deputaţii ar trebui să găsească soluţii viabile pentru depăşirea crizei.

img19009007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!