ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blocul ACUM a anunţat propuneri pentru depăşirea disensiunilor din politică

12:39 | 08.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Lideri ai blocului ACUM au anunţat vineri, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă că nu îşi doresc căderea cabinetului de miniştri, însă nu sunt gata să facă compromisuri la capitolul reforma justiţiei. Din acest motiv, vor propune socialiştilor votarea astăzi în parlament în două lecturi a proiectului aprobat de guvern prin asumarea răspunderii la 6 noiembrie, comunică MOLDPRES.

Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a specificat că fracțiunile blocului ACUM au comunicat şefului statului, Igor Dodon, cu care au avut o întrevedere, o propunere pentru depăşirea crizei politice. “Este vorba de votarea în două lecturi a actului pentru care Guvernul Maiei Sandu și-a asumat răspunderea. Pentru noi este importantă reforma justiției, deoarece fără ea restul nu are sens”, a opinat Slusari.

El a reiterat că deputaţii blocului ACUM nu îşi doresc anticipate, însă nu pot merge la compromisuri ce ţin de reforma justiţiei. „Dorim să păstrăm această majoritate, dar nu cu orice preț. Mingea acum este în terenul PSRM și al președintelui. Am avut naivitatea să credem că sistemul poate să se curețe și am făcut reforme cu mănuși albe. Suntem nevoiți să aplicăm metode mai puțin tradiționale”, a conchis Slusari.

În dimineaţa zilei de astăzi, deputaţi din fracţiunea PSRM au rupt acordul politic semnat între cele două formaţiuni şi au comunicat că vor depune la şedinţa legislativului o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, dacă aceasta nu retrage proiectul prin care au fost modificate regulile de numire a procurorului general.

img19009008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!