ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA a lansat un mesaj pentru politicienii de la Chişinău

14:15 | 08.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Ambasada SUA a plasat vineri, 8 noiembrie pe pagina sa oficială un mesaj prin care anunţă că “susțin eforturile Prim-ministrului Sandu, Președintelui Dodon și coaliției de guvernare pentru depășirea impasului politic curent”, comunică MOLDPRES.

În acelaşi mesaj SUA a îndemnat liderii politici ai țării să ajungă rapid la un consens asupra unei soluții pentru a păstra calea spre reforma în justiție și pentru a-i permite guvernului să lucreze pentru îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor din R. Moldova.

“Reformele vitale dezvoltării democratice a Republicii Moldova au fost deja amânate prea mult”, se arată în acelaşi mesaj.

Disensiunile pe scena politică de la Chişinău au apărut după ce la începutul săptămânii curente ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general. În aceeaşi zi, guvernul a aprobat prin procedura de asumare a răspunderii noi reguli de selectare a procurorului general. 

În dimineaţa zilei de astăzi, deputaţi din fracţiunea PSRM au comunicat că vor depune la şedinţa legislativului o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, dacă această nu retrage proiectul prin care au fost modificate regulile de numire a procurorului general.

img19009015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!