ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul are patru deputaţi noi

14:56 | 08.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a luat vineri, 8 noiembrie act de decizia Curții Constituţionale care a validat anterior mandatele a patru deputaţi aleşi la scrutinul din 20 octombrie, comunică MOLDPRES.

Astfel, în locul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, în legislativ a venit Ghenadie Verdeș. Locul liderului PPDA, Andrei Năstase, din parlament a fost luat de fratele său Vasile Năstase.

Fotoliul deţinut anterior de premierul Maia Sandu, va fi ocupat de Galina Sajin, iar în locul lui Viorel Melnic, candidat independent care și-a depus mandatul de deputat, va veni Vitalii Evtodiev.

Cetățenii din patru circumscripții uninominale și-au ales duminică, 20 octombrie, reprezentanții în legislativ. Fotoliile de parlamentar au rămas vacante după ce doi deputații aleși în urma scrutinului din 24 februarie curent și-au dat demisia, iar alți doi au renunțat la mandate din cauza incompatibilității de funcții. 

 

img19009019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!