ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de miniștrii în prima ședință operativă

11:54 | 15.11.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Ședința operativă, desfășurată în această dimineață la Guvern, a fost prezidată de șeful statului, Igor Dodon. Președintele țării a cerut miniștrilor să înceapă imediat să muncească și să reformeze cele mai importante domenii care vizează siguranța și calitatea vieții cetățenilor, iar prioritatea o constituie rezolvarea problemelor curente cu care se confruntă Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Vreau să vă axați, în mod special, pe începerea sezonului rece și pe depășirea problemelor referitoare la livrarea gazului. Cred că munca miniștrilor trebuie să se concentreze mai puțin în birouri și mai mult în teritoriu”, a menționat Igor Dodon. 

În cadrul întrunirii, membrii noului executiv au discutat subiecte legate de preluarea mandatelor de către miniștri, astfel încât tranziția să fie rapidă și sigură. Premierul a punctat un set de acțiuni pe care trebuie să se concentreze miniștrii în următoarea perioadă.

„Modernizarea economiei, atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă, creșterea nivelului de viață al oamenilor, dezvoltarea domeniilor sănătate și educație, eficientizarea administrării fondurilor publice, îmbunătățirea ordinii publice, continuarea reformei justiției - sunt doar o parte dintre obiectivele noastre”, a menționat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței.

Prim-ministrul a îndemnat miniștrii să se concentreze pe definirea exactă a priorităților pentru fiecare dintre structurile administrate. „Sarcina noastră prioritară este elaborarea și aprobarea unui Plan de Acțiuni al Guvernului, care să se bazeze pe obiectivele fiecărei instituții publice din subordinea și coordonarea guvernului”, a declarat Ion Chicu.

 

img19009213

img19009213

img19009213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!