ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit în prima ședință

14:55 | 15.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Patru fracțiuni au fost create în cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), care s-a întrunit vineri, 15 noiembrie, în prima sa ședință în noua componență, transmite MOLDPRES.

Astfel, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va avea 22 de consilieri și va fi condusă de Serghei Afanasenco. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr va avea zece consilieri în CMC, în frunte cu liderul formațiunii, Andrei Năstase. Alți nouă consilieri vor face parte din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, al cărei președinte a fost desemnat Vasile Grădinaru. Alți trei consilieri vor alcătui fracțiunea Partidului Liberal, care va fi condusă de Ion Cebanu.

Din CMC vor mai face parte câte doi consilieri din partea Partidului Democrat din Moldova și a Partidului „Șor”. Câte un singur consilier vor avea Partidul Unității Naționale, Mișcarea Forța Nouă și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

La începutul ședinței, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a îndemnat noii consilieri ca în următorii patru ani să-și concentreze activitatea pe rezolvarea problemelor locuitorilor municipiului Chișinău. „Avem foarte multe lucruri de făcut împreună, avem angajamente față de chișinăuieni. Vă invit ca în această perioadă de patru ani să ne concentrăm pe problemele locuitorilor municipiului, să facem tot posibilul ca orașul și suburbiile să se schimbe spre bine. Oamenii așteaptă schimbări și nu este timp de pierdut, sunt mii de probleme care trebuie să le rezolvăm împreună”, a spus Ceban.

CMC este alcătuit din 51 de consilieri.  

img19009224

img19009224

img19009224

img19009224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!