ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exporturile moldovenești către Uniunea Europeană sunt în scădere, susține președintele Parlamentului

13:41 | 13.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat într-un interviu pentru publicația Eurasia Expert că dinamica exportului către Uniunea Europeană a scăzut, transmite MOLDPRES.

“Dinamica exporturilor moldovenești către Uniunea Europeană este în scădere. În 2018, rata exporturilor Republicii Moldova în statele Uniunii Europene a fost de 69,2%, în 2019 acest procent a fost doar de 65,7%. Cotele de export oferite de UE Republicii Moldova sunt sub capacitățile de producție ale antreprenorilor moldoveni”, a declarat președintele legislativului moldovean.

La reuniunea Comitetului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie 2019, la Chișinău, oficialii moldoveni au solicitat partenerilor europeni examinarea posibilității măririi cotelor de export pentru struguri de masă, prune și cireșe.

img20000227

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!