ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sprijinul financiar al Uniunii Europene rămâne accesibil pentru Republica Moldova

14:32 | 13.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, a declarat intr-un interviu pentru Radio Chișinău că sprijinul financiar al Uniunii Europene este încă accesibil pentru Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Oficialul european a subliniat că ar putea apărea consecințe doar dacă semnalele și acțiunile politice de la Chișinău vor arăta o îndepărtare de la angajamentele luate prin semnarea Acordului de Asociere.

„Felul în care Guvernul de la Chișinău va reuși să garanteze exprimarea politică liberă a tuturor forțelor angajate în procesele politice și electorale în 2020, an electoral, este unul din factorii importanți de analiză a modului în care manifestările și mecanismele democratice funcționează în Republica Moldova”, a subliniat Dragoș Tudorache.

În același timp, europarlamentarul rămâne optimist în privința viitorului european al Chișinăului.

„Cred în continuare în șansele R. Moldova de a se apropia de UE, deoarece Chișinăul este deja într-o relație privilegiată și benefică cu spațiul comunitar european”, a subliniat oficialul european.

img20000232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!