ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-șeful Procuraturii Anticorupţie va sta 20 de zile în izolator

19:22 | 13.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Fostul șef al Procuraturii Anticorupţie /PA/, Viorel Morari, va sta 20 de zile în izolator. Decizia a fost luată în seara zilei de luni, 13 ianuarie, de magistraţii de la Judecătoria Ciocana, comunică MOLDPRES.

Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Generală, sâmbăta, 11 ianuarie, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate.

Ex-conducătorul PA a fost reţinut la 10 ianuarie curent, fiind recunoscut în calitate de bănuit de abuz în serviciu şi fals în acte publice. Viorel Morari este suspectat că în martie 2017 a primit de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul fostului lider democrat şi al mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară.

Astăzi, ex-șeful de la procuratură a menționat pentru presă că ar fi fost reținut și anchetat la comanda unor politicieni, iar cazul său are menirea să sustragă atenția publicului de la alte probleme.

img20000239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!