ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistraţii se vor reuni la Adunarea generală la jumătatea lunii martie

11:31 | 14.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis marți convocarea Adunării generale a judecătorilor la data de 13 martie, comunică MOLDPRES.

Președinte CSM, Dorel Musteață, a menţionat că astfel de ședințe ordinare au loc anual. La întrunire urmează să fie prezentat raportul privind activitatea instanțelor pe parcursul anului 2019.

Conform sursei citate, ședința a fost stabilită pentru luna martie, astfel încât secretariatul CSM să reușească să pregătească toate documentele necesare.

Tot astăzi, CSM a desemnat 5 judecători care vor participa la conferința regională cu genericul „Recuperarea și administrarea bunurilor infracționale”, care se va desfășura în data de 29-30 ianuarie.

La 27 septembrie 2019, peste 200 de magistraţi s-au reunit la Adunarea generală a judecătorilor şi au hotărât revocarea din funcţie a întregului complet al CSM. Decizia acelei adunări nu a fost recunoscută şi a fost contestată de CSM. La finele lunii octombrie a anului trecut, judecătorii au mai făcut o tentativă de a se convoca în Adunare generală care însă a eşuat.

img20000250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!