ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog. Ștefan Petrache

12:09 | 14.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Mesaj de compasiune în legătură cu decesul lui Ștefan Petrache

„Cu profundă tristețe am primit vestea că în seara zilei de 13 ianuarie s-a stins din viață Ștefan Petrache, Artist al Poporului din Republica Moldova.

Plecarea lui Ștefan Petrache lasă un gol imens în lumea artistică națională.

Ștefan Petrache a fost un Bărbat, exemplu de noblețe și decență, arta căruia va avea un ecou în sufletele noastre pentru mulți ani înainte.

Transmitem condoleanțe familiei îndoliate și îi suntem alături în aceste momente dureroase.”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu 

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 la Vânători, Nisporeni. A cântat în formațiile „Contemporanul”, „Orizont”, „Plai” și „Noroc”. Generații întregi au crescut cu memorabilele piese „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam”. Este Artist al Poporului, deținător al ”Ordinului Republicii”.

img20000252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!