ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIPA a reluat procesul de plată a cererilor recepționate în anul 2019

13:16 | 14.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a reluat din luna curentă procesul de achitare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2019, rămase fără acoperire  din cauza epuizării mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Subvenţionarea a fost reluată odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2020, transmite MOLDPRES.

În 2019, conform datelor preliminare, AIPA a recepționat un număr record de 7505 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4476 de producători agricoli unici, în valoare totală de peste un miliard de lei.

Astfel, statul, prin intermediul FNDAMR, s-a angajat să sprijine producătorii agricoli care au decis să investească în construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorului zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc.

Pentru anul 2020, conform Legii bugetului de stat, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie un miliard de lei.  

img20000255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!