ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Libia: Erdogan a ameninţat că-i va 'aplica o lecţie' lui Haftar dacă acesta îşi va relua atacurile

13:59 | 14.01.2020 Categorie: Externe

Ankara, 14 ian. /MOLDPRES/. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat marţi să-i 'aplice o lecţie' mareşalului Khalifa Haftar, omul forte în estul Libiei, dacă acesta îşi va relua atacurile împotriva guvernului de la Tripoli, după ce acesta a părăsit marţi dimineaţă Moscova fără să semneze acordul de încetare a focului negociat acolo, informează MOLDPRES cu referire la AGERPRES și France Presse.

'Nu vom ezita sub nicio formă să-i aplicăm pucistului Haftar o lecţie pe care o merită dacă îşi va continua atacurile împotriva administraţiei legitime şi împotriva fraţilor noştri din Libia', a avertizat Erdogan într-un discurs rostit în faţa deputaţilor din partidul său.

Mareşalul Haftar a părăsit Moscova, fără să semneze acordul de încetare a focului acceptat de rivalul său Fayez al-Sarraj, şeful guvernului libian recunoscut de ONU (GNA).

În pofida acestui eşec, Erdogan şi-a confirmat participarea la Conferinţa asupra păcii în Libia, preconizată să aibă loc duminică la Berlin.

'Vom discuta această problemă duminică la reuniunea de la Berlin la care vor participa în afară de Turcia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Italia, Egipt, Algeria şi SUA', a spus el.

Preşedintele turc a afirmat, între altele, că mareşalul Haftar ar fi preluat controlul asupra întregului teritoriu libian dacă nu era intervenţia Turciei, care a început să desfăşoare trupe în sprijinul GNA, în baza unui acord semnat în noiembrie între cele două părţi.

'Pentru a spune lucrurilor pe nume, dacă Turcia nu intervenea, pucistul Haftar ar fi recucerit întreaga ţară şi întregul popor libian ar fi fost victima persecuţiilor sale', susţine Erdogan. 

img20000261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!