ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Republican al PSRM s-a reunit în şedinţă

15:59 | 14.01.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a întrunit marţi, 14 ianuarie, în prima şedinţă din acest an şi a stabilit prioritățile formaţiunii pentru anul 2020. La eveniment au participat Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, şi primarul capitalei, Ion Ceban, comunică MOLDPRES.

La finele şedinţei Consiliului, şeful statului a menţionat că astăzi au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de dezvoltarea ţării. El a specificat că nu s-a vorbit despre un eventual candidat al PSRM la prezidenţiale, însă a dat asigurări că acesta va fi cel mai bun. ”Până la începerea campaniei electorale mai este şi vedem dacă Parlamentul va accepta data de 8 noiembrie pentru prezidenţiale”, a spus Dodon.

La finalul şedinţei Consiliului, participanţii au adoptat o Declaraţie în care au nominalizat opt priorităţi pentru 2020. Printre acestea se numără consolidarea statalității R. Moldova, garantarea statutului de neutralitate al ţării, dezvoltarea economiei ș.a.

“PSRM pledează pentru mecanisme prin care statul să protejeze producătorii autohtoni și sectorul agrar. În același timp, considerăm extrem de important să urmărim o politică activă a statului pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor și sprijinirea categoriilor de populație social vulnerabile, precum și implementarea proiectelor și inițiativelor sociale ale șefului statului în această direcție”, se arată în declaraţie.

Printre priorităţile trasate de socialişti se numără, de asemenea, dezvoltarea medicinei şi a educaţiei, dezvoltarea regiunilor, păstrarea stabilităţii interetnice, protejarea ortodoxiei și a valorilor familiei şi promovarea unei politici externe echilibrate.

În prezent, reprezentanţii PSRM conduc 21 de raioane, 19 orașe, inclusiv opt centre raionale, și 190 de sate.

img20000266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!