ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul va organiza consultări cu societatea civilă pe marginea amendamentelor la Codul electoral

11:01 | 13.07.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova organizează marți, 14 iulie, consultări cu societatea civilă pe marginea amendamentelor aduse, pe 9 iulie, în prima lectură, la Codul electoral, transmite MOLDPRES.

În cadrul consultărilor publice, reprezentanții societății civile se vor putea expune și asupra amendamentelor aduse la Codul contravențional și Codul serviciilor media audiovizuale.

Mai mulți experți în sisteme electorale au declarat că noile prevederi sunt bune, dar altele sunt periculoase pentru democrație - ei s-au referit la prevederea care micșorează cu două ore timpul de votare, de la 14 la 12 ore.

De asemenea, mai mulți experți și-au arătat nemulțumirea referitoare la faptul că observatorii nu vor mai putea monitoriza listele electorale și își vor putea desfășura activitatea doar odată cu începerea campaniei electorale, fără avea dreptul de a prezenta rapoarte.

img20005610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!