ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va pașaportiza instituțiile școlare și preșcolare din subordine

11:21 | 13.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va pașaportiza instituțiile școlare și preșcolare din subordine, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi că a dispus crearea unei comisii care va verifica modul în care au fost făcute reparațiile în instituțiile preșcolare de învățământ din subordine.

Potrivit lui, informațiile primite vor sta la baza “pașaportizării  tuturor instituțiilor de învățământ, pentru a vedea necesitatea pentru reparații”. “Acest lucru este necesar pentru ca în bugetul municipal să fie prevăzute surse financiare pentru anul viitor și să prioritizăm necesitățile”, a specificat Ceban.

Oficialul a anunțat că, pentru reparația instituțiilor educaționale, în acest an au fost alocate peste 100 milioane de lei.

“Din totalul de 94 de grădinițe, ce aveau nevoie de reparație, în 31 de instituții lucrările au fost finalizate, 52 instituții sunt în lucru, opt sunt spre contractare, procedura de achiziții fiind finalizată, două instituții sunt în proces de evaluare, iar o instituție se află în procesul de publicare a licitației”, a precizat Ion Ceban.

În municipiul Chișinău activează 146 de instituții preșcolare.

img20005613

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!