ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru studii de postdoctorat în anul 2021 statul va finanţa 23 de locuri

15:40 | 31.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Planul de admitere la programele de postdoctorat cu finanțare bugetară pentru anul 2021 a fost aprobat astăzi de Guvern. Conform deciziei Executivului, în anul viitor vor fi asigurate de stat 23 de locuri de studii postdoctorat, transmite MOLDPRES.

Acestea vor fi distribuite, conform priorităţii strategice, în următoarele domenii: sănătate – 4 locuri; agricultură durabilă, securitate alimentară şi siguranţa alimentelor – 5 locuri; provocări sociale – 13 locuri; competitivitate economică şi tehnologii inovative – un loc.

Planul de admitere la programele de postdoctorat a fost elaborat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Ca urmare a recomandărilor Ministerului Finanţelor, ca numărul de locuri la buget să nu depăşească cifra anului precedent, planul a fost ajustat la 23 de locuri.

Planul se încadrează în limita bugetului aprobat, în acest sens fiind planificate mijloace financiare în sumă de circa 3,4 milioane de lei. 

img20006200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!