ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de prezentare a textelor pentru atelierul de dramaturgie contemporană a fost prelungit

16:32 | 31.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Mihai Eminescu” a prelungit până la 14 august termenul de prezentare a textelor în cadrul proiectului ”Atelierul de dramaturgie contemporană-2020”, lansat în perioada 1 iulie -1 august, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, instituția relansează proiectul de spectacole-lectură cu piese inedite ce n-au fost montate în teatru, la radio, la televiziune sau în cinema. ”Ținând cont de normele impuse de autorități în condiții de pandemie, rugăm insistent ca lucrările să fie expediate în format electronic. Totuși, autorii care preferă să depună textele în format tradițional (pe hârtie), vor avea posibilitatea să o facă în perioada 10-14 august, în intervalul orar 10.00-13.00 și 14.00-17.00, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.79, Secretariatul literar, Teatrul Național ”Mihai Eminescu”.  Pentru ca organizatorii să poată prezenta un profil al participanților, vă rugăm ca textele să fie însoțite de o prezentare sau de un CV al autorului, precum și de o declarație pe proprie răspundere despre faptul că textul propus pentru proiect nu a fost montat în teatrele profesioniste, la Radio ,TV sau în cinematografie”, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituție.

După o pauză de aproape un deceniu, TNME readuce pe agenda sa culturală tradiția Atelierelor, în speranța de a reuni treimea generatoare de teatru: autorii – regizorii și actorii – spectatorii, se mai spune în comunicat.

”Atelierul de dramaturgie contemporană își propune să fie un laborator de lucru la textul dramatic, o platformă de discuție despre teatrul contemporan, despre așteptările spectatorilor. Proiectul va aduce în atenția publicului, în general, și în atenția specialiștilor de artă și teatru, în special, texte dramatice ce încă nu au fost montate (pe scenă, la radio sau TV); prioritate vor avea lucrările scrise de autori debutanți, precum și cele premiate la nivel național și internațional”, a subliniat într-o postare pe rețelele de socializare secretarul de stat în domeniul Andrei Chistol.

Proiectul ”Atelierul de dramaturgie contemporană -2020”, susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale pentru anul 2020, este organizat de Fundația „Memoriile artei” în colaborare cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

img20006205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!