ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru tinere interprete din R. Moldova au obținut premiul I la un concurs internațional online din Bulgaria

14:05 | 01.08.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Tinerele interprete Andreea Culai și Iulia Cazacenco din Chișinău, Valeria Cebotari din Soroca și Cristina Gusaric din Bălți au obținut diplome de gradul I la Concursul online Internațional de muzică și dans din Albena, Bulgaria "STARS  of the World", ("Stelele lumii"), ediția a VII-a, care s-a desfășurat în perioada 1-30 iulie, informează MOLDPRES.

Concursul a fost organizat de către Art company "New Stars" din Sofia, Bulgaria, președinte al căreia este Petea Dandanova, iar director al festivalului-concurs Georgina Georgieva. Anul acesta în competiție s-au înscris 220 de interpreți din 16 țări: R. Moldova, Azerbaidjan, Bulgaria, Cuba, Estonia, Georgia, Italia, Israel, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Malta, SUA, Ucraina și Vietnam.

Solicitată de MOLDPRES, președintele Asociației Obștești ”Moldova și minoritățile sale”, Club UNESCO, Eugenia Ursu, membru al juriului, Om emerit în cultură, președintele pentru R. Moldova al Asociației Mondiale a Artelor Interpretative (WAPA), a menționat că acest concurs are ca scop să propage arta vocală și dansul, să ofere posibilitatea copiilor și tinerilor de a participa în secțiunile vocal, instrument muzical și dansuri și să dezvolte mișcarea internațională a festivalurilor și concursurilor.

”Cu organizatorii acestui concurs colaborăm de mai mulți ani, eu fiind invitată ca membru al juriului din partea R. Moldova, președinte al juriului fiind  Bedros Kirkorov, cântăreț, Artist al Poporului din Federația Rusă. O particularitate deosebită a concursului este și secțiunea ”Cântecele din repertoriul lui Filip Kirkorov”, cunoscut interpret, născut în orașul Varna, Bulgaria, Artist al Poporului din  Federația Rusă. Filip Kirkorov e foarte fericit pentru faptul că tineretul îi cântă piesele, el oferindu-le toate aranjamentele de care au nevoie și în fiecare an participanții primesc din partea lui cadouri, CD-uri și suvenire. Concursul se desfășoară într-o singură etapă, în Albena, oraș situat pe litoralul Marii Negre”, a precizat Eugenia Ursu.

Potrivit sursei citate, participanți din șase categorii de vârstă cuprinse între 7-40 de ani au concurat la următoarele secții: vocal (cântec de estradă, cântec popular, hit internațional, jazz, cântece din repertoriul lui Filip Kirkorov) și dans. R. Moldova  a fost reprezentată de cele patru interprete de diferite categorii de vârstă. Astfel, Andreea Culai din Chișinău, în vârstă de 15 ani a concurat în secțiunea vocal cu piesa ”Adagio”, iar Iulia Cazacenco, categoria de vârstă 18-40 de ani, tot din capitala R. Moldova, s-a învrednicit de titlul de laureat interpretând un hit internațional - "We faund the love" de Rihanna. Valeria Cebotari, în vârstă de 14 ani, din Soroca a interpretat piesa "Mama mea", de Zarina Tilidze, și Cristina Gusaric, de 14 ani, din Bălți - un hit internațional din repertoriul Christinei Aguilera - "Bound to you".

img20006233

img20006233

img20006233

img20006233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!