ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS și-a schimbat atitudinea față de preparatele Remdesevir, Hydroxychloroquine și Interferon

10:01 | 16.10.2020 Categorie: Externe

Londra, 16 oct. /MOLDPRES/. După mai multe studii, Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că preparatele Remdesevir, Hydroxychloroquine, Interferon și Lopinavir nu contribuie la scăderea mortalității printre pacienții cu COVID-19, relatează MOLDPRES cu referire la ziarul britanic Financial Times.

OMS a efectuat studii la care au participat peste 11 mii de pacienți cu coronavirus. Experții au ajuns la concluzia că preparatele administrate n-au micșorat numărul de decese, a celor care au avut nevoie de ventilarea plămânilor și nici n-a scurtat perioada de spitalizare.

Recent, preparate declarate de OMS ineficiente au fost folosite în tratamentul președintelui american Donald Trump. În această vară, OMS se referea în termeni foarte optimiști despre aceste medicamente, și, în mod special, despre steroidul dexametazol care, s-a demonstrat, în cazuri mai ușoare poate aduce complicații serioase.

img20008198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!