ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova a donat Chișinăului cinci autospeciale pentru deszăpezire

12:59 | 16.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. O întreprindere din Moscova a donat municipiului Chișinău cinci mașini pentru deszăpezirea drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere. Autospecialele sunt cu parcurs, anul fabricației 2017 și au fost prezentate astăzi în cadrul unui eveniment organizat în centrul capitalei, comunică MOLDPRES.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a menționat că necesitatea unor astfel de utilaje multifuncționale este una stringentă pentru municipiul Chişinău, în contextul în care mașinile pentru deszăpezire de la ÎM Regia „EXDRUPO" sunt vechi şi se defectează periodic.

„Această donație a venit în urma discuțiilor pe care le-am avut cu administrația orașului Moscova, în luna ianuarie curent. Achiziționarea a cinci utilaje noi de acest fel ar fi costat municipalitatea circa 2,1 milioane de lei, surse de care nu dispuneam la acel moment", a spus Ceban.   

Autospecialele sunt de model Kamaz, iar utilajele speciale integrate sunt fabricate de companii specializate. Trei dintre mașini dispun și de utilaje de spălare a străzilor.

În prezent, regia „EXDRUPO" dispune în total 68 de autospeciale ce pot interveni la deszăpezire, dintre care 21 sunt mașini multifuncționale.

img20008206

img20008206

img20008206

img20008206

img20008206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!