ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC anunță concurenții electorali că pot solicita acreditarea observatorilor pentru prezidențiale

15:02 | 16.10.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat concurenții electorali că pot solicita acreditarea observatorilor pentru monitorizarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției, la cererea concurenților electorali, consiliul electoral de circumscripție acreditează câte un observator pentru monitorizarea alegerilor în secțiile de votare deschise în țară și câte unul pentru cele deschise peste hotare.

Conform sursei citate, observatorii acreditați au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, inclusiv la verificarea, sigilarea şi deschiderea urnelor de vot, precum și la numărarea şi totalizarea rezultatelor votării.

Solicitări de acreditare pot fi înaintate și de către organizațiile internaționale, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, guvernele statelor străine şi asociațiile obștești calificate din țară și din străinătate.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor de acreditare la CEC sau la consiliile electorale este data de 24 octombrie 2020. Observatorii acreditați își pot continua activitatea şi în turul al doilea al alegerilor.

Foto simbol

img20008212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!