ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost stabilit tirajul buletinelor de vot la alegerile prezidențiale pentru secțiile de votare din țară

10:57 | 17.10.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a stabilit astăzi tirajul buletinelor de vot la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 pentru secțiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al autorității electorale, numărul total al acestora este de 2 934 017 exemplare, dintre care în limba română – 2 168 620 de exemplare şi 765 397 - în limba rusă.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripție, ulterior remise biroului electoral al secției de votare.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pe teritoriul Republicii Moldova au fost constituite 2004 secții de votare.

CEC a tipărit cele 556 mii de buletine de vot pentru secțiile de votare deschise peste hotarele țării și urmează a fi transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate.

Foto simbol

img20008226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!